Project omschrijving

Pranayama en Meditatie

Belangrijke onderdelen van de yoga-beoefening zijn pranayama en meditatie. Pranayama wordt in de snelheid wel vertaald als ademoefeningen. Deze vertaling doet echter geen recht aan de diepgaande werking van de beheersing van verschillende ademtechnieken en de wijze waarop de energie in het lichaam gemanaged kan worden. De beoefening van pranayama is niet moeilijk en is voor iedereen weggelegd. De beoefening vraagt echter wel geduld, consequente beoefening en tijd, wil zij haar werking laten zien. Eenmaal de kracht van pranayama ontdekt, wil de yoga-beoefenaar nooit meer zonder.

In deze lessen werken we met verschillende meditatietechnieken vanuit de klassieke yogatradities, zowel concentratiemeditatie als open-aandacht-meditatie. Beiden hebben hun kwaliteiten en helpen de beoefenaar tot meer helderheid, onderscheidingsvermogen, inzicht en (zelf)kennis.

In de woensdagavondlessen worden pranayama- en meditatietechnieken beoefend. Naast deze lessen zijn er regelmatig ook Meditatie & Satsang lessen. Deze lessen zijn bedoeld als introductie en verdieping op de Pranayama- en Meditatielessen. In deze lessen is ruimte voor vragen, dialoog en praktische zaken zoals toelichting op de gebruikte technieken. Het is aan te raden deze lessen één of meerdere malen te volgen om optimaal te profiteren van de Pranayama & Meditatielessen. Kijk op het rooster om te zien wanneer deze Meditatie & Satsanglessen gehouden worden.