Hatha Yoga intensief | pittig

Halverwege de de vorige eeuw ontwikkelden twee grote hatha yogaleraren in India, getraind door dezelfde guru Krishnamacharya, elk een eigen yogasysteem: BKS Iyengar en Sri Patthabi Jois.

BKS Iyengar ontwikkelde een stijl waarbij uitlijning in de yogahouding centraal staat om vanuit deze fysieke ingang de beschikbare ruimte in lichaam, geest en adem te onderzoeken en zo en balans in het complete systeem van de beoefenaar te brengen. In de Iyengar yoga wordt daarvoor gebruik gemaakt van ‘props’: blokjes, riemen, bolsters. Een innerlijke waakzaamheid bij de beoefenaar is gevraagd om te komen tot ontspanning in de inspanning.

Sri Patthabi Jois ontwikkelde de Ashtanga Yoga. Een yogavorm bestaande uit vaste serie zonnegroeten en asanas die dagelijks beoefent dienen te worden, met uitzondering van volle en nieuwe maandagen en de menstruatieperiode. De series zijn fysieke uitdagend en versterken kracht, conditie en souplesse, mits technisch correct en in aandacht en verbinding met de adem uitgevoerd.

In deze les worden beiden vormen gecombineerd tot een technische, fysiek uitdagende, dynamische les. De les is geschikt voor mensen met een redelijke basisconditie en een goed lichaamsbewustzijn. De les is minder geschikt voor mensen die herstellende zijn van een blessure.

Deze lessen worden gegeven op zaterdagochtend van 09.30-10.30u, woensdagavond 19.15u en op dinsdagavond 20.45u.