Hatha yoga

Hatha yoga is de klassieke yoga zoals die al eeuwen onderwezen wordt in India. Hatha yoga is een holistisch systeem waarbij zowel het fysieke lichaamswerk als meditatieve training een belangrijke plaats naast elkaar hebben.

Door deze complete beoefening schoon je je lichaam en geest op. Je creëert balans, innerlijke kalmte en tevredenheid in een gezond, sterk en soepel lichaam. Je ontwikkelt inzicht en onderscheidingsvermogen en komt los van overtuigingen en ideeën die je in de weg staan.

Een yogales bestaat uit oefeningen (asanas), ademhalings- oefeningen (pranayamas) en meditatie. Je oefent aandacht en bewustzijn zodat je steeds meer balans ervaart. In de lessen is ook aandacht voor de yogafilosofie.

Er worden verschillende uren hatha yoga gegeven. De inhoud en stijl van de lessen verschilt, afhankelijk van het moment van de dag, de groep en de docent. De lessen zijn geschikt voor iedereen: jong, oud, beginnend of ervaren. Heb je specifieke reden om yoga te volgen of heb je bepaalde beperkingen waar je rekening mee moet houden, deel dit dan met de docent. Wil je meer accent op een bepaald aspect van de hatha yoga leggen, dan kun je ook een les volgen die gebouwd is om dat aspect (intensief, pittig, zacht, gericht op bewustzijn of ontspanning, meditatie). Kijk dan eens in het rooster voor de verschillende lessen. Probeer ze gerust eens uit.

Geschikt voor iedereen

Voor balans en een soepel lichaam.