Hatha Yoga Mild

Binnen de hatha yoga focussen de milde yogalessen zich op de fijnere beoefening van wat yoga te bieden heeft. In de moderne varianten kom je deze yoga wel eens tegen als yin yoga, kashmir yoga, nonduale of mindfulness yoga.

Het karakter van de lessen is rustig, naar binnen gekeerd en mild. Je doet zittende en liggende houdingen die soms langere tijd worden aangehouden of langzaam en met aandacht worden uitgevoerd, mudra’s (hand en hoofdhoudingen) en pranayama (ademoefeningen). Er wordt gewerkt met de bandha’s (de sloten van energie in het lichaam) en verschillende meditatievormen. Yogafilosofie uit de oude geschriften komt op praktische wijze aan bod. De les sluit af met een diepe ontspanning.

Deze vorm van yoga werkt diep in op het lichaam. Fysiek zorgt het voor soepeler gewrichten. Door de langere tijd dat je de houdingen aanhoudt, krijgen spieren de kans om te ontladen, ontspannen en verlengen. De oefeningen zorgen voor een betere doorbloeding en reiniging van de bindweefsels.

Als je regelmatig en over langere tijd deze vorm van yoga beoefent, kun je ervaren dat het op mentaal en emotioneel niveau stiller wordt in jezelf, dat je beter om kunt gaan met stress en je beter kunt concentreren. Je leert bewuster waarnemen en bewuster zijn.

De lessen zijn geschikt voor iedereen. Als je niet gewend bent om langere tijd stil te zitten of je merkt dat je het lastig vindt (om wat voor reden dan ook) houdingen wat langer aan te houden, kan het prettig zijn om deze lessen te combineren met reguliere of intensieve lessen zodat het lichaam soepeler en sterker kan worden.

Op donderdag is deze les er in een online only variant. Waar je ook bent, kun je deze les als afsluiting van de dag en voorbereiding op de nacht volgen.