Adem en Beweging

 

Kom op adem zonder ademtechnieken. Wil je je meer verbinden met je authentieke adem? En ben je op zoek naar meer lichaams- en adembewustzijn? In deze les leer je de ademwetmatigheden kennen op een nuchtere en speelse manier.

Als je contact hebt met je adem kan je waarnemen wat er in je lichaam gebeurt. Je voelt wat je nodig hebt en wat je daarvoor moet doen; je verstaat jezelf goed. Bewust zijn van je natuurlijke adem en ermee verbonden zijn is essentieel om goed voor jezelf te zorgen. Adem is een van de meest primaire processen in je lichaam. Als je je daarvan níet bewust bent heb je minder regie over je vitaliteit en je gemoedstoestand.

Dit ga je doen
Er is op drie donderdagochtenden per maand les. In deze les leer je je adem en je lichaam beter kennen. Dat gebeurt doordat we oefeningen doen waarmee je beweegt, en meditaties waarin je jezelf van binnen verkent. We lopen bijvoorbeeld door de ruimte, maken rek-bewegingen of gooien een denkbeeldige bal naar elkaar. Wat we doen is nuchter (niet spiritueel), aandachtig, soms speels. Je werkt alleen, samen of met de groep.

Je ontdekt en onderzoekt. Waar neem ik mijn adembeweging waar? Wat brengt deze beweging mij? Vindt mijn lijf een andere spierspanning? Wat doet dit met mijn stemming? Als je wilt kan je delen wat je ervaart.

Ook ervaar je je adembeweging met je handen op je lijf: je ‘behandelt’ jezelf.   Je verkent dan bijvoorbeeld je voet, of klopt met je vuistjes op je botten. Waarom? Om lichaamsbewustzijn wakker te maken en je vitaliteit aan te spreken.

De meeste oefeningen zijn geïnspireerd op het boek Adem en beweging van Diet Sijmons en Mariëlle Groenendijk, Gabrielle heeft daaraan meegewerkt.

Het effect
Het effect bij de meeste deelnemers is dat ze meer ontspannen en vitaler raken, beter kunnen voelen, zichzelf beter kunnen ‘besturen’. Je wordt meer bewust van je lichaam, het huis van je adem.

Vitaal, concreet, een juiste balans in spanning en levendigheid

Over de docent: Gabrielle Barros Martins
Gabriëlle Barros Martins, heeft haar behandelpraktijk, adem Onvertaald aan de Broersveld in Schiedam. Ze laat zich met name inspireren door de ademleer ‘DE ERVAARBARE ADEM’ van Ilse Middendorf. In haar persoonlijke onderzoeken vindt Gabriëlle steeds opnieuw de verbinding tussen adem en beweging en het in contact zijn met de onbewuste adem.

Daarnaast heeft ze een voorliefde voor de stem en haar expressie en kent ze de anatomie van de mens door haar jaren praktijk ervaring als massage therapeute. Email: gabrielle@onvertaald.nu  Telefoon: 06 43961447 Website: www.adem-onvertaald.nu