In de herfst laat de natuur los. Over het algemeen vinden wij mensen groei en bloei makkelijker en leuker dan loslaten, verval en kaal zijn. De natuur weet echter dat er zonder loslaten geen groei en bloei kan zijn. Dat het loslaten een natuurlijk, vanzelfsprekend en zelfs essentieel onderdeel van het leven is. Wat kunnen wij als mensen daarvan leren? En waar nodigt de herfst jou toe uit?
De cursus ‘Yoga en de seizoenen – beweeg mee in en met de herfst’ nodigt jou uit om letterlijk en figuurlijk mee te bewegen met het grote transitie en loslaat seizoen, de herfst. Letterlijk in beweging door fysieke beoefening van yoga en wandelen. Figuurlijk door vastgezette spanning, emoties en gedachten ruimte te geven en door de natuur als spiegel te zien. Zo boven, zo beneden. Zo binnen, zo buiten. Herfst als symbool voor loslaten en verandering
Dit loslaten van de herfst kan ook symbool staan voor elke verandering, overgang en transitie in het leven als geheel en jouw persoonlijke leven. Verandering kan leuk zijn, bevrijdend werken en ruimte maken voor nieuwe ontwikkelingen. Omgaan met veranderingen kan ook veel van je vragen en je leven op zijn kop zetten. Dat beseffende, hoe verhoud je je daartoe? Hoe kun je kijken naar die veranderingen, meebewegen en er mee omgaan? Want leven ís verandering.
Door je te omringen met en getuige te zijn van het natuurlijke, vanzelfsprekende en essentiële loslaatproces van de natuur in de herfst, ontstaat er ruimte en reflectie voor en op je eigen proces en leven. Als je beseft en accepteert dat verandering een essentieel onderdeel van het leven is, ervaar je meer rust, vertrouwen en overgave waardoor weerbaarheid en veerkracht toenemen.
De cursus
Tijdens deze cursus komen yoga, natuur en stilte samen en bewegen we binnen én buiten. We beginnen en eindigen de dagen binnen in de grote zaal van Yoia en zijn tussendoor buiten op een verstilde locatie op loopafstand van Yoia.
Door de aard van de oefeningen tijdens de lessen, de oefening voor thuis en de verbinding van de natuur en het seizoen om je heen met jezelf maak je tijdens deze cursus ruimte voor je eigen persoonlijke proces.
Met deze cursus maak je ook ruimte voor en ga je opgeruimd de winter in, het meest verstilde seizoen van het jaar.
Deze cursus bestaat uit drie dagdelen plus schriftelijke introductie om voorafgaand aan de eerste cursusdag vanuit huis al bewust contact te maken met de herfst om je heen en in jezelf.
Deze cursus is een samenwerking van Yogastudio Yoia en Rianne Collignon, natuur- en wandelcoach, initiatiefnemer van Stilte in Elke Stap (stiltewandelingen in en om Schiedam) en yogadocent.
In 2022 zal deze cursus een vervolg krijgen voor de andere seizoenen.
Praktische zaken
Data: Zaterdag 23 oktober en 6 en 20 november van 11.00-15.00 uur. Inclusief schriftelijke introductie met oefening voor thuis. Deze ontvang je voorafgaand per e-mail.
Met gezamenlijke (zelf meeneem) lunch in stilte.
Locatie: Yogastudio Yoia, Korte Haven 125, Schiedam.
Voor de deur kan betaald geparkeerd worden. Op 5 a 10 minuten loopafstand kan gratis geparkeerd worden. Voor de deur kan je je fiets neerzetten en vanaf station Schiedam Centrum of metrostation Parkweg of Troelstralaan is het 7 of 9 minuten lopen.
Investering
De investering voor de gehele cursus a 3 dagdelen bedraagt 179 euro. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met betaalverzoek. Na ontvangst van je betaling is je aanmelding definitief en houden we een plekje voor je vrij.
Er is plek voor maximaal 12 deelnemers.
Aanmelden en vragen
Aanmelden via www.yoia.nl/lesrooster met jouw Virtuagym account  (als je dat niet hebt kun je dat aanmelden via www.yoia.nl/lid-worden) Heb je vragen of wil je overleggen of de cursus iets voor jou is, dan kun je contact met ons opnemen. Met inhoudelijke vragen over de cursus kun je contact opnemen met Rianne via rianne@riannecollignon.nl of 06 465 98 996. Voor praktische vragen en aanmelden kun je contact opnemen via info@yoia.nl.
Reviews
“Rianne voorzag zeven jaar geleden al dat de behoefte van mensen om verstilling en inspiratie te zoeken in de natuur alleen maar groter zou worden. Ze is een ervaren coach, dat merk je direct. Ze creëert een veilige, relaxte, vrolijke bedding om op je eigen tempo een gebied te gaan ontdekken. In mijn geval was dat de Broekpolder bij Vlaardingen, waar meditatie en verschillende oefeningen onder haar begeleiding volkomen in harmonie zijn met de veranderingen in het landschap. Van een jong loofbos aan het water, tot woeste dichte begroeiing, tot wuivend riet: je loopt niet in de natuur, maar mét de natuur. En dat geeft niet alleen een geruststellend, maar ook een heel vrolijk gevoel. Dikke aanrader!”
– Marloes
“Als altijd vind ik het fijn om in stilte te zijn. Rianne leidde de stilte mooi in met haar woorden, meditatie en het stukje tekst over de schemering. Daardoor en door het wandelen met 8 mensen in stilte belandde ik in die prettige sfeer van “zijn” en niets hoeven en alleen maar ervaren met al mijn zintuigen. En zo verrassend lukte het dus ook om de stilte te ervaren in de stad. Rianne had daarvoor wel mooie plekjes uitgezocht. Het was een heerlijke avond in verbondenheid en heel fijn begeleid door Rianne.”
Jolanda K.
“De stiltewandeling bij Rianne was weer een aangename verrassing. Ze neemt je mee naar verborgen pareltjes van plekken waar rust, stilte en verwondering overheersen. Iedere keer is anders, het moment van de dag, de dynamiek van de groep, maar telkens toch de ervaring van eenheid en verbinding. De wandeling heeft me een sereen gevoel gegeven, weer terug naar mezelf gebracht. Iets wat nog lang voelbaar was, nadat het leven van alle dag weer de aandacht vroeg.”
Claudia