Yoga Specials

Regelmatig organiseren we Specials voor onze leden en overige geïnteresseerden. De Specials zijn bedoeld als kennismaking met specifieke aspecten en achtergronden, ter verdieping of om gewoon te volgen voor je plezier. Op het rooster zie je welke specials wanneer gepland zijn. Hier een greep uit de onderwerpen.

Yoga Basics

Data: ntb, 1 x 3 uur.
Wat: Tijdens deze Special leer je de basistechnieken van goed staan, zitten en liggen: de basis van alle asana’s. Je leert wat voor jou de juiste zitwijze is voor meditatie en maakt kennis met belangrijke houdingen en hun aandachtspunten. In de Special wordt stilgestaan bij diverse klassieke asanas op basis van vragen van de deelnemers. Dus altijd als een willen puzzelen op een goede Neerwaartse Hond, Kopstand, Heldenhouding of Trikonasa? Stel gerust al je vragen tijdens deze Special.
Abonnees: 20 euro
Niet cursisten: 45 euro

Leren thuis mediteren

Data: n.t.b., 4x les van 1,5 uur

Wat: Tijdens deze serie lessen leer je hoe je een consistente meditatie beoefening thuis kunt opbouwen. Je leert hoe goed te zitten, hoe om te gaan met de gedachtes en gevoelens die je hierbij tegenkomt. Je maakt kennis met verschillende meditatievormen. Je oefent thuis, maakt hierover korte notities. In de lessen is ruimte voor ervaringen en vragen. Deze special is geschikt voor de absolute beginner en ook een mooi verdieping voor mensen met meditatie ervaring of volgers van de eerdere meditatiespecial.
Abonnees: 40 euro
Niet cursisten: 85 euro

Ondersteboven!

Data: n.t.b., 1 x 3 uur
Wat: In drie uur is er alle aandacht voor een goede opbouw van omgekeerde houdingen zoals de bekende kopstand.
Groot abonnees: gratis
Abonnees: 20 euro
Niet cursisten: 45 euro

Detox en Yoga

Data: n.t.b., 4 x 1 uur + onbeperkt yogalessen volgen
Wat: Reset je eigen systeem door een deze maand een (milde) detox kuur te doen. Tijdens deze special werk je aan een verantwoorde afbouw, detoxperiode en opbouw en krijg je yoga oefeningen mee die je in deze periode ondersteunen. De hele maand kun je onbeperkt yogalessen volgen van het reguliere rooster.
Abonnees: 20 euro
Niet cursisten: 60 euro

Yoga met de vijf elementen

Data: n.t.b.
Wat: In de Ayurveda wordt het lichaam bezien als een microkosmos dat net als de macrokosmos bestaat uit vijf elementen: aarde, water, vuur, lucht en ether. Ieder persoon is een unieke samenstelling van deze vijf. In je yogabeoefening kun je met deze elementen werken om de samenstelling zo goed mogelijk uit te balanceren en jezelf te helen, sterker te maken en in balans en harmonie te brengen. Maak kennis, ontdek en onderzoek in deze special.

Adem en adembeweging

Data: n.t.b.
Wat: Yoga is beweging op initiatief van en in afstemming met de adem, het ervaren van de ademruimte en beweging. In de yoga is de adem de drager van prana, de levensenergie. In deze serie verkennen we de verschillende adembewegingen en ademhalingstechnieken en hun effect op je lijf, je gedachtenwereld en je gevoelsleven. Een prachtige verdieping op je dagelijkse of wekelijkse beoefening.

Bekkenbodem, eerste chakra, mula bandha

Data: n.t.b., 6 x 1,5 u
Wat: Tijdens deze lessen verkennen we letterlijk de/je basis. Je maakt kennis met de fysiologie van het bekken en de rol en ervaring van spanning en ontspanning. Maar ook met de geestelijke aspecten van het bekken zoals die in de chakrapsychologie zijn uitgewerkt. Ook maak je kennis met de rol van mula bandha (het bekkenslot) zoals dat gebruikt als een van de belangrijkste bouwstenen van de asana practice. Je oefent het geleerde thuis en/of in andere yogalessen

Surya Namaskar (de Zonnegroet)

Data: n.t.b., 1 x 3 uur
Wat: In deze drie uur werken we aan de asana’s en ademtechniek van de zonnegroet. We bouwen samen aan een technisch goede en ontspannen flow. We doen de zonnegroeten ook elke dag thuis en bouwen hierin kracht, conditie en souplesse op. We delen ervaringen en je kunt al je vragen kwijt over de beoefening en de opgemerkte effecten.
Abonnees: 20 euro
Niet cursisten: 45 euro