Training Mindfulness MBCT/MBSR

Mindfulness is een gemoedstoestand die getypeerd wordt door de bewustwording van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op automatische reacties.

Tijdens de Mindfulness training krijg je oefeningen aangereikt om in volle aandacht te kunnen leven. Het is een effectief bewezen training om stress en burn-out aan te pakken. Je leert je eigen patronen steeds beter (her) kennen. Door middel van begeleide aandachts- en concentratieoefeningen en yoga leer je je aandacht te richten op het hier en nu, op wat je denkt en voelt, op wat je doet en wat er om je heen gebeurt.

Met behulp van oefeningen die het bewustzijn in het dagelijks leven vergroten, leer je een grotere invloed krijgen op de manier waarop je omgaat met je gedachten, emoties en handelingen. Je leert omgaan met obstakels die het leven kent en meer aanwezig te zijn in het nu. Elke bijeenkomst staat in teken van een thema zoals bijvoorbeeld ademhaling, emoties, gedachten, acceptatie, luisteren en overtuigingen.

Om de cursus succesvoller te maken, krijg je oefeningen mee om elke dag een half uur mindful bezig te zijn, om langzaam maar zeker een gewoonte van mindfulness te maken en om het steeds vaker en gemakkelijker in je dagelijkse leven toe te kunnen passen.

Praktische informatie

De MBSR/MBCT training bestaat uit 8 bijeenkomsten van elk 2½ uur.

De lessen worden gegeven op donderdagavond van 4 oktober tot 22 november 2018 van 19.30-22.00 uur in de kleine zaal bij Yogastudio Yoia (geen les in de herfstvakantie).

De investering voor de training bedraagt 275 euro per persoon voor de 8 bijeenkomsten, inclusief het lesmateriaal en thee. In overleg is het mogelijk om in termijnen te betalen.

Aanmelden voor de training kan via info@yoia.nl.

Over de docent

De training wordt gegeven door Rosa Commijs. Zij is gecertificeerd Mindfulness trainer in de traditie van Jon Kabat Zinn, volgde diverse bijscholingen en is wekelijks in de yogalessen van Yoia te vinden. In haar werk op een preventieafdeling geeft zij regelmatig de training aan diverse doelgroepen.