Training Mindfulness MBCT/MBSR

Mindfulness is een gemoedstoestand die getypeerd wordt door de bewustwording van de eigen fysieke ervaringen, gevoelens en gedachten, zonder onmiddellijk over te gaan op automatische reacties. De training Mindfulness is een effectief bewezen training om te leren omgaan zorgen (maken), spanning en stress. Door middel van begeleide aandachts- en concentratieoefeningen en yoga leer je je aandacht te richten op het hier en nu, op wat je denkt en voelt, op wat je doet en wat er om je heen gebeurt. Je leert je eigen patronen steeds beter (her) kennen. Tijdens de training krijg je oefeningen om in volle aandacht te kunnen leven. Je leert een grotere invloed krijgen op de manier waarop je omgaat met je gedachten, emoties en handelingen. Je leert omgaan met obstakels die het leven kent en meer aanwezig te zijn in het nu. Elke bijeenkomst staat in teken van een thema zoals bijvoorbeeld ademhaling, emoties, gedachten, acceptatie, luisteren en overtuigingen.

Met behulp van oefeningen die het bewustzijn in het dagelijks leven vergroten, leer je een grotere invloed krijgen op de manier waarop je omgaat met je gedachten, emoties en handelingen. Je leert omgaan met obstakels die het leven kent en meer aanwezig te zijn in het nu. Elke bijeenkomst staat in teken van een thema zoals bijvoorbeeld ademhaling, emoties, gedachten, acceptatie, luisteren en overtuigingen.

Om de cursus succesvoller te maken, krijg je oefeningen mee om elke dag een half uur mindful bezig te zijn, om langzaam maar zeker een gewoonte van mindfulness te maken en om het steeds vaker en gemakkelijker in je dagelijkse leven toe te kunnen passen.

Praktische informatie

De MBSR/MBCT training bestaat uit 8 bijeenkomsten van elk 2½ uur en start op vrijdag 30 oktober 2020
Data: n.t.b. Stuur ons een mail bij interesse
Tijd: vrijdagavond 19.30- 22.00 uur
De investering voor de training bedraagt 300 euro per persoon voor 8 bijeenkomsten, inclusief lesmateriaal .
Aanmelden kan door je aan te melden door een mail te sturen naar info@yoia.nl.

Over de docent

De training wordt gegeven door Janine IJdema van Monkey Mind . Zij is sinds 2014 gecertificeerd Mindfulness trainer in de traditie van Jon Kabat Zinn en aangesloten bij Mindful Netwerk.