Restorative XL| Fundamenten en verdieping | door Kimberlij Hermeler

Wil jij ook kennis maken met deze herstellende vorm van yoga of meer verdieping ervaren in jouw (restorative) yogabeoefening? Kimberlij Hermeler geeft maandelijks een verdiepende Restorative XL in onze studio.

Wat is Restorative Yoga?
Restorative yoga is een herstellende vorm van yoga die geen inspanning vraagt, ook wel een meditatieve vorm van yoga. Je lichaam wordt in liggende houdingen ondersteunt door verschillende hulpmiddelen, zoals kussens en dekens. Deze houdingen worden soms wel tot 20 minuten aangehouden. Doordat je voor een langere tijd ondersteunt wordt in houdingen en je focus op de ademhaling is gericht, groeit het bewustzijn van gebieden waar spanning aanwezig is en is tijd en ruimte op spierspanning te laten gaan.

Op deze manier kom je makkelijker tot overgave aan de zwaartekracht, aan ‘niets doen’ en wordt jouw parasympatisch zenuwstelsel geactiveerd waardoor er herstel in jouw lichaam kan plaats vinden. Door de stilte en rust in de yogales, is deze vorm zeer geschikt bij stress gerelateerde klachten, maar ook bijvoorbeeld ter ondersteuning voor vrouwen in de overgang, het draagt bij aan een herstel van een blessure of ziekte. Kortom, als je behoefte hebt aan zachtheid, zelfzorg, onthaasten en ontspanning biedt deze workshop jou veel herstel.

Wat leer je tijdens Restorative Yoga XL?
Je beoefent de Restorative houdingen en leert hoe jij jezelf het beste kan ondersteunen met verschillende hulpmiddelen, om tot totale ontspanning te komen. Waarbij je in de houdingen leert voelen waar spanning zit, het vergroot jouw bewustzijn van je lichaam en geest connectie en hoe je met behulp van jouw ademhaling kunt verzachten en verstillen.  Het bevordert mindfulness, wat kan leiden naar betere gevoelskeuzes en meer geluksgevoelens.

Voor deelname aan de workshop hoef je geen ervaring te hebben met Restorative Yoga of andere vormen van yoga. Je zal alles vanaf de basis gaan leren.

Praktische zaken
Data: 13 februari, 13 maart, 10 april, 8 mei, 19 juni, 3 juli
Tijd: 11.00-13.30u
Kosten: € 55,- per workshop, € 45,- per workshop voor leden van Yoia
VOOR DE RESTORATIVE XL VAN 3 JULI GELDT EEN SPECIALE ZOMERACTIEPRIJS VAN 22,50 EURO PER PERSOON

De workshop kun je via jouw account in Virtuagym aanschaffen. Ben je nog geen lid, dan kun je via deze link jezelf aanmelden bij Yoia voor een Virtuagym account. Van hieruit kun je al je lessen en workshops inplannen je betalingen voldoen. Heb je vragen, mail dan naar info@yoia.nl.