Reinigen is het loslaten van dingen, voeding of andere zaken die niet langer nodig zijn voor je welzijn.

Wil je opgeruimd de zomer in? De voorjaarsreiniging biedt ondersteuning en handvaten om jezelf lichamelijk, maar ook geestelijk en emotioneel op te schonen. Met een programma van drie weken waarin gezonde voeding, yoga en bewustwording centraal staan.

Met het programma sta je stil bij je eigen leefstijl en onderzoek je hoe het tijdelijk versimpelen van je leven en je voeding kan bijdragen aan je welzijn en welbevinden.

Hoe ziet de workshop eruit
De workshop loopt over een periode van drie weken waarin we 1 keer per week bij elkaar komen. De bijeenkomsten bestaan voor een deel uit theorie en een deel uit ondersteunende yogabeoefening.

In deze periode gaan we met voeding terug naar de basis. Het programma bestaat uit 7 dagen afbouwen, 7 dagen mild vasten en 7 dagen opbouwen. Voeding is hierbij een directe insteek om je leefstijl te beïnvloeden en tegelijk is het slechts een onderdeel. Als je de weken ingaat met de mindset en het drukke tempo van alledag dan versterkt het dat wat je al doet en komt de reiniging er als een actie bij. Vandaar dat in de workshop de focus niet alleen op voeding ligt maar ook thema’s als ontspannen en vertragen, bewegen en verstillen door yoga en meditatie en bewustwording en zelfzorg aan bod komen.

‘Zorgen voor een evenwichtig voedingspatroon is niet het jezelf opleggen van regels, het is een zoektocht waarbinnen je mag ontdekken wat voor jou werkt.’

Over de docent
Voor Vera Schelberg zijn yoga en voeding onlosmakelijk met elkaar verbonden. ‘Ons lichaam, onze omgeving, ons voedsel bestaat allemaal uit een vitale levensstroom. Door bewust te eten en yoga te beoefenen kun je deze levensstroom in positieve zin beïnvloeden’.

Vera is verbonden aan yogastudio Yoia en geeft binnen Samsara Yoga Docentenopleiding lessen in voeding en een gezonde levenswijze. Samen met Romanie Graumans (oprichter en docent van Yoia en directeur en docent van Samsara) retraites en stilteweekenden.

Vera heeft de driejarige opleiding tot Natuurvoedingskok gevolgd aan de Gimsel Academy in Rotterdam, een vakopleiding waarbij kennis van de natuurvoedingsingrediënten en de energetische werking van voeding een belangrijk deel van de scholing vormen. Het leren ontwikkelen van een goede conditie en van zelfreflectie hierop vormt een belangrijk onderdeel van haar lessen.

Vera is ook professioneel coach met aanvullende specialisaties op het gebied van systemisch werken en kernemoties. Voor haar yogadocentschap volgde zij de vierjarige teacher training Prana Yoga Flow in Brugge, aangevuld met yogascholing vanuit Samsara.

Praktische informatie
Investering: 125 euro per persoon

De najaarsreiniging bestaat uit drie lessen op vrijdag 22 maart, 5 en 12 april 2024 van 19.30u tot 21.30u. Je krijgt toegang tot een besloten whatsapp groep voor drie weken waarin aanvullende tips en oefeningen gedeeld worden. De prijs is inclusief gebruik van materialen in de yogastudio, thee en lesmateriaal.

  • Je logt in op je Virtuagym account of registreert je eenmalig als lid van Yoia. Je maakt hiertoe een account in de Virtuagym omgeving: ons leden-, lessen- en administratiesysteem.
  • In de webshop schaf je de workshop aan.
  • In het rooster op de website of via de app van Virtuagym plan je  jezelf vervolgens in de betreffende bijeenkomsten boeken. Vergeet dit niet.
  • Kom je er er niet uit? Mail of bel ons dan, dan helpen we je hiermee. De techniek mag nooit de belemmering zijn om je aan te melden

Voor inhoudelijke vragen over de workshop kun je contact opnemen met de docente Vera Schelberg via projecten@yoia.nl Voor praktische vragen rondom aanmelding, Virtuagym en betaling kun je contact opnemen met onze studio-coördinator Lisanne Minnaard via info@yoia.nl

De najaarsreiniging gaat door bij een groep van minimaal 8 en maximaal 12 personen.