Postnatale yoga is een milde vorm hatha yoga die zeer geschikt is voor het fysieke herstel na een zwangerschap en bevalling. Het is een goede en veilige voorbereiding op de gewone yogalessen of op elke andere sportbeoefening. Er is ruime aandacht voor buik- en bekkentraining. Daarnaast helpt de cursus je bij het vinden van een nieuwe balans in het leven met een baby, of misschien meerdere baby’s.

Yoga na de bevalling

Na de bevalling heeft het lichaam de tijd nodig om weer te herstellen. Ongeacht de soort bevalling die je hebt gehad, zoekt het lichaam weer een nieuwe balans nadat er veel rek en druk is geweest in het buik- en bekkengebied en de rug extra belast is geweest. Ook hormonaal duurt het enige tijd voordat je weer helemaal de oude bent. Professionals in de geboortezorg zeggen dat je hier over het algemeen best een jaar voor kunt uittrekken, in tegenstelling tot wat sommige foto’s van afgetrainde beroemdheden je na een of twee maanden na hun bevalling willen doen geloven.

Sommige moeders ervaren een roze wolk die ze graag met iedereen delen. Maar er zijn ook moeders die dat in mindere mate of helemaal niet zo ervaren. Soms is de bevalling niet gegaan zoals je had gehoopt of verwacht en heeft het plek geven van je ervaring tijd nodig. Het vinden van een mentale en emotionele nieuwe balans is iets waar veel moeders aandacht aan willen besteden in de periode na de bevalling.

De Buik, Bekken, Rug Yoga cursus

De Buik, Bekken, Rug Yoga cursus is een serie lessen die afgestemd is op een gezond functioneren van de bekkenbodem en de juiste verhouding in spanning en ontspanning van het buik- en rugspieren, het balanceren van het hormoonstelsel en het hervinden van de rust in je zelf.

De cursus is een goede postnatale yoga die je direct na je bevalling* kunt starten en een goede en veilige voorbereiding op de reguliere yogalessen (of elke andere vorm van sport). De cursus is ook geschikt voor vrouwen en mannen met lage rugklachten, bekkenklachten, klachten op het gebied van ontlasting, incontintentie (stress en/of urgeklachten) en potentie.

Een cursus duurt 8 lessen kost 95 euro.

De docent is erkend door de Vereniging van Yogadocenten Nederland door vierjarige yogadocentenopleiding, studeerde af op het onderwerp Postnatale Yoga en volgende de erkende specialisaties Zwangerschapsyoga en Herstel je spierkracht in bekkenbodem met behulp van spierketens en diafragma’s. Hierdoor is vergoeding van verzekering in sommige gevallen mogelijk en ben je verzekerd van een verantwoorde begeleiding.

Heb je nog vragen of wil je je aanmelden? Stuur dan een berichtje naar info@yoia.nl

*  Een moeder kan deelnemen aan deze lessen vanaf het moment dat zij daar aan toe is. Ben je bevallen met behulp van een keizersnede, een buikoperatie of andere operatie ondergaan, overleg dan met de specialist wanneer jij weer mag beginnen met zachte buikspieroefeningen.