Partnerlessen Zwangerschapsyoga

Vaders (of vrouwelijke partners) beleven de zwangerschap op hun eigen manier. Ze genieten nog even van ‘hun vrijheid’, delen in het plezier van wat komt, klussen of laten het gewoon over zich heen komen. Soms vinden partners het zelf spannend om ouder te worden, weten ze niet wat kunnen verwachten, wat ze kunnen doen en voelen zich soms buiten gesloten door hun partner of door zorgverleners of hebben zorg over de taken en verantwoordelijkheden die bij hen komen te liggen. Tijdens de partnerlessen is ruimte voor de leuke en lastige ervaringen van de niet-zwangere partner.

In de partnerlessen staan praktische informatie en oefeningen centraal. Op een nuchtere, humorvolle en ontspannen wijzen kunnen ouders zich samen voorbereiden op de bevalling. Een partner leert ongemakken tijdens de zwangerschap verlichten door bijvoorbeeld massage en praktische ademcoaching voor tijdens de bevalling.

Altijd welkom bij de zwangerschapsyogalessen

Partners (m/v) van zwangeren altijd alle lessen welkom. Dit kost niets extra’s. In de verplichte partnerlessen (les 2, 5 en 8) leren jullie over:

  • de fases en duur van de bevalling, wat je kunt verwachten en wat je zelf en als partner kunt doen tijdens de bevalling.
  • praktische (adem)coaching en begeleiding tijdens bevalling door de partner
  • massagetechnieken die ondersteunend zijn tijdens zwangerschap en bevalling.

Deze lessen kom je dus sowieso samen. Als het vanwege praktische, religieuze of andere redenen niet mogelijk is dat de partner deelneemt kun je iemand anders meenemen die bij je bevalling aanwezig zal zijn (bijvoorbeeld een familielid of goede vriend(in)).

Lees meer over zwangerschapsyoga, data en prijzen.