Zwangerschapsyoga is een goede manier om tijdens je zwangerschap op een verantwoorde wijze in beweging te blijven, om te gaan met je veranderende lichaam en je voor te bereiden op je bevalling.

Je kunt beginnen met zwangerschapsyoga vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent en tot echt vlak voor je bevallen (tenzij dat voor jou niet meer goed voelt). En alles wat daar tussen ligt.

Wat doe je tijdens zwangerschapsyoga?

Je beoefent aangepaste hatha yoga en leert verschillende ademhalings- en ontspannings-technieken. Je krijgt tips en oefeningen die je helpen eventuele kwaaltjes, ongemakken, pijn of angst op te vangen. Je oefent hoe je weeën kunt opvangen en leert over persen en baarhoudingen. Tijdens de cursus ontwikkel je lichaamsbewustzijn en maak je contact met je kindje(s). Natuurlijk kun je jouw ervaringen delen met andere zwangeren.

De cursus kent 3 verplichte partnerlessen. Deze worden in overleg met de groep vastgesteld. Deelname door de vader aan alle lessen kost niets extra.

Praktische zaken

Je start met een basispakket van 12 lessen die je kunt opmaken in 15 weken. Daarna kun je nog uitbreiden met losse lessen of voordelige leskaarten van 5 lessen, mits er plek is in de opvolgende cursus (het is dus handig als je dit tijdig aangeeft want dan houden we vrij). De lessen duren vijf kwartier en vinden plaats op maandagen of woensdagen van 19.15u tot 20.30. In verband met de maatregelen rondom COVID-19 vinden de lessen plaats in kleine groepen van maximaal 6 deelnemers in een ruimte die voorzien is van voldoende ventilatie en een speciaal luchtreinigersysteem. In de studio zijn maatregelen getroffen t.b.v. hygiëne en het bewaken van voldoende afstand tot elkaar.

Voor de lessen wordt een Fitmanager account aangemaakt. Dit is ons lessen-, leden- en administratiesysteem. Jouw eerste les geldt als een proefles. Hoewel het lastig is de cursus op één les te beoordelen, geldt jouw eerste les als een proefles. Voldoet de les niet aan je verwachtingen, dan stuur je een mailtje met jouw afmelding en betaal je via het Fitmanager account 15 euro ter vergoeding van de les. Wil je deelnemen aan de hele cursus, dan betaal je via je Fitmanager account de gehele cursus. Dit doe je vóór aanvang van de tweede les. Zo is jouw plaats in de cursus gegarandeerd.

Mocht je eerder uitgerekend zijn dan de cursus duurt, dan blijven het aantal overgebleven lessen staan tot 1 jaar na je uitgerekende datum. Je kunt dan lessen volgen uit het reguliere rooster. Ook kun je – als je verwacht dat dit het geval is – ter compensatie milde yogalessen uit het reguliere rooster volgen tijdens je zwangerschap. Wil je tijdens de duur van de cursus sowieso nog andere yogalessen bij ons volgen dan kan dat. Voor 25 euro kun je je cursus uitbreiden met een onbeperkt abonnement.

De yogastudio is erkend de Vereniging van Yogadocenten Nederland. Hierdoor is vergoeding van een (aanvullende) verzekering in veel gevallen mogelijk en ben je verzekerd van een verantwoorde begeleiding. Heb je vragen over jouw specifieke vergoeding, neem dan contact op met jouw zorgverzekeraar. Heb je andere vragen of wil je aanmelden? Mail dan naar info@yoia.nl

Prijzen

Startpakket Zwangerschapsyoga,  €195, inclusief:
12 lessen van vijf kwartier, inclusief deelname partner (geldig 15 weken)

Startpakket Zwangerschapsyoga XL,  €220, inclusief:
12 lessen van vijf kwartier, inclusief deelname partner (geldig 15 weken)
onbeperkt milde en normale hatha yogalessen van het reguliere rooster gedurende de 15 weken van de cursus

Wil je langer Zwangerschapsyoga blijven volgen?
Leskaart 5 lessen zwangerschapsyoga (geldig 6 weken) € 75
Losse, aanvullende les zwangerschapsyoga € 15 per les
Losse lessen van het reguliere lessen € 12,50 per les

Proefles Zwangerschapsyoga, €15 – mits plaats in de cursus

Na de bevalling
Serie van 4 privélessen postnatale yoga voor 150 euro of de cursus Rug, Buik en Bekkenyoga
Cursus Babymassage