Werk aan een betere lichaamshouding en een optimale balans tussen houdingsspieren en bewegingsspieren met de workshops Critical Alignment Yoga (CAY).

Bewegingsspieren liggen meer aan de oppervlakt in het lichaam en hebben vaak de neiging om te verkrampen .De dieper liggende houdingsspieren verslappen eerder. Om deze disbalans op te heffen versterk je in de CAY de houdingsspieren en creëer je meer ontspanning en ruimte in de bewegingsspieren.

Tijdens de workshops wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen (props), die je ondersteunen en dieper in de houding laten komen, altijd binnen jouw eigen mogelijkheden en grenzen. Door combinatie van de oefeningen en het gebruik van deze props, ontwikkel je kracht, souplesse en coördinatie, een natuurlijke en gezonde houding van de wervelkolom. Deze vorm van yoga heel behulpzaam bij het voorkomen of verminderen van rugklachten.

Opbouw
De critical alignment workshops hebben een specifieke opbouw en duren 90 minuten. De workshop start met een moment van stilte of meditatie ondersteund met ademoefeningen. Hierdoor komen lichaam en geest in een staat van kalmte en word je meer bewust waar mogelijk een teveel aan spanning aanwezig is.

Op basis van een aantal yogahoudingen (of soms zelfs maar 1 houding) wordt de les opgebouwd en een keuze gemaakt voor een van de CAY props; het stripje veelal voor de bovenrug, de viltenmat voor de onder- en bovenrug of de houten boog voor boven- of onderrug. Binnen de workshops wordt altijd zorgvuldig gewerkt binnen de eigen mogelijkheden en grenzen.

Docent
Cecilia Huisman is een vertrouwde yogadocent in Schiedam. Meer dan 12 jaar gaf zij hahta, Dru, Cricitical Alignment yogalessen aan de Tuinlaan in haar eigen studio Integrale Yoga Schiedam. Na haar verhuizing naar Ommen, waar zij de nieuwe studio Oeverlicht opende, blijft ze regelmatig terugkeren om bekende en nieuwe yogaliefhebbers les te blijven geven.

Praktische informatie
Voor 2023 staan de volgende workshops op het rooster
zaterdag 22 april       11.00-12.30u CAY
zaterdag 6 mei           11.00-12.30u CAY
zaterdag 24 juni        11.00-12.30u CAY

De bijdrage voor de kennismakingsworkshop is 5 euro per persoon. De uitwisseling voor de andere workshops is 25 euro per keer. Je kunt je aanmelden voor één workshops of voor meerdere.

Aanmelden en betalen kan via het rooster en de Virtuagym app. Ben je nog geen lid van Yoia, meld je dan eerst aan voor een VG-account. Virtuagym is ons leden-, lessen- en administratiesysteem. Mocht je hier niet uitkomen, mail ons dan op info@yoia.nl en geef aan voor welke workshop je je wilt aanmelden. Dan nodigen wij je uit voor VG en zetten de les en betaling voor je klaar in jouw account.