Werk aan een betere lichaamshouding en een optimale balans tussen houdingsspieren en bewegingsspieren met de workshops Critical Alignment Yoga (CAY).

Bewegingsspieren liggen meer aan de oppervlakt in het lichaam en hebben vaak de neiging om te verkrampen .De dieper liggende houdingsspieren verslappen eerder. Om deze disbalans op te heffen versterk je in de CAY de houdingsspieren en creëer je meer ontspanning en ruimte in de bewegingsspieren.

Tijdens de workshops wordt gebruik gemaakt van verschillende hulpmiddelen (props), die je ondersteunen en dieper in de houding laten komen, altijd binnen jouw eigen mogelijkheden en grenzen. Door combinatie van de oefeningen en het gebruik van deze props, ontwikkel je kracht, souplesse en coördinatie, een natuurlijke en gezonde houding van de wervelkolom. Deze vorm van yoga heel behulpzaam bij het voorkomen of verminderen van rugklachten.

Opbouw
De critical alignment workshops hebben een specifieke opbouw en duren 90 minuten. De workshop start met een moment van stilte of meditatie ondersteund met ademoefeningen. Hierdoor komen lichaam en geest in een staat van kalmte en word je meer bewust waar mogelijk een teveel aan spanning aanwezig is.

Op basis van een aantal yogahoudingen (of soms zelfs maar 1 houding) wordt de les opgebouwd en een keuze gemaakt voor een van de CAY props; het stripje veelal voor de bovenrug, de viltenmat voor de onder- en bovenrug of de houten boog voor boven- of onderrug. Binnen de workshops wordt altijd zorgvuldig gewerkt binnen de eigen mogelijkheden en grenzen.

Docent
Cecilia Huisman is een vertrouwde yogadocent in Schiedam. Meer dan 12 jaar gaf zij hahta, Dru, Cricitical Alignment yogalessen aan de Tuinlaan in haar eigen studio Integrale Yoga Schiedam. Na haar verhuizing naar Ommen, waar zij de nieuwe studio Oeverlicht opende, blijft ze regelmatig terugkeren om bekende en nieuwe yogaliefhebbers les te blijven geven.

Praktische informatie
De volgende workshops staan op het rooster
zaterdag 28 september 2024
zaterdag 2 november 2024
zaterdag 30 november 2024
zaterdag 25 januari 2025
zaterdag 8 maart 2025
zaterdag 5 april 2025
zaterdag 10 mei 2025
zaterdag 21 juni 2025

  • Alle workshops zijn van 11:00 tot 12:30 uur
  • Betaal hier jouw workshop (25 euro per keer). Je kunt je voor één keer aanmelden of voor meerdere workshops.
  • Ben je nog niet bekend bij ons? Ook dan kun je mee doen. Word dan hier eerst lid van ons registratie- en administratiesysteem Virtuagym
  • De workshops gaan door bij minimaal 6 deelnemers
  • Boek jezelf in via het rooster bij de workshop(s) naar keuze
  • Kom je er niet uit. Stuur dan een mailtje naar info@yoia.nl en geef aan voor welke zondag je je wilt aanmelden. Zorg dat in deze mail duidelijk jouw voor- en achternaam staan en een telefoonnummer waarop we je eventueel kunnen bellen als we een vraag hebben aan je rondom de aanmelding.

.