vrijdag | 19.30-21.00u

In beweging je adem ontmoeten is een ontmoeting met je ware zijn

Wil je je meer verbinden met je authentieke adem? En ben je op zoek naar meer lichaams- en adembewustzijn? Dan kan de cursus Adem en beweging hierin veel betekenen.

In verbinding zijn met je adem geeft richting aan de dynamiek van de dag, jouw activiteiten en contacten. Je leert meer bewust te worden van je lijf, de behuizing van je adem. ‘Vitaal, concreet, een juiste balans in spanning en levendigheid’ zijn woorden die bij deze werkmethode goed passen.

Hoe ziet de cursus uit?
In een klein groepje kom je op een nuchtere en speelse manier in beweging. Je hebt alle ruimte om zelf te ontdekken hoe jouw lichaam werkt, wat jij in je lijf voelt gebeuren, waar jij behoefte aan hebt en hoe jouw adem in je lichaam huist. Door jezelf te behandelen en aandachtig te bewegen, ben je bewust aanwezig in je lijf en leer je jouw persoonlijke adem kennen.

De cursus bestaat uit drie clusters van elk drie lessen. In elk staat een ander thema centraal. Oefeningen die je misschien kent worden telkens op een andere manier belicht. Je kunt de clusters als opeenvolgende serie volgen.

Cluster 1: Aankomen in je lijf
Tijdens deze drie lessen gaan op we verkenning door het landschap van je lichaam, het huis van je adem. Wat wil er in je lijf bewogen worden? Wat weerhoud de adem om vrij door het lijf te stromen? Hoe kunnen je spieren meer samenwerken om je houding de juiste richting te geven?

Cluster 2: Je adem als oerbeweging
Ik laat de adem komen, ik laat de adem gaan en ik wacht tot mijn adem uit zichzelf weer komt’ (Ilse Middendorf)

Je ademritme is heel persoonlijk omdat ieders karakter en achtergrond anders zijn. Ook de manier waarop we ons verhouden en verbinden met onze omgeving verandert steeds. In dit cluster van 3 lessen laat je het licht laten schijnen op het drieledige ademritme. Hoe verhouden de inadem en uitadem zich tot elkaar als we in beweging zijn? En wat is het belang van een adempauze?

Cluster 3: De psoas vervlochten met de adem
In dit cluster gaat de aandacht naar de psoas in relatie tot de adem. De psoas is een spiergroep met een belangrijke ondersteunende functie voor je middenrif: zij kan zorgen voor een onbezorgde inadem en een voldragen uitadem. Hoe kun je bewegen om de psoas te verlevendigen?

Docent
De cursus is ontwikkeld door adempedagoge Gabriëlle Barros Martins, oprichter van praktijk adem Onvertaald. Ze laat zich met name inspireren door de ademleer ‘De ervaarbare adem’ van Ilse Middendorf. In haar persoonlijke onderzoeken wordt Gabriëlle steeds opnieuw door de verbinding tussen adem en beweging en het in contact zijn met de onbewuste adem.

Data en tijden
De hele cursus Adem en Beweging bestaat uit drie clusters van elk drie lessen.
Je kunt de clusters achter elkaar als gehele cursus volgen of je kiest één of twee losse clusters. De lessen vinden plaats op:

Introductieles: vrijdag 23 september
Cluster 1: vrijdagen 7, 14 en 21 oktober
Cluster 2: vrijdagen 4, 11 en 18 november
Cluster 3: vrijdagen 2,8 en 15 december

Alles lessenzijn van 19.30u tot 21.00u. De groep is maximaal 8 deelnemers zodat er voldoende persoonlijke tijd en aandacht kan zijn tijdens de lessen. Tijdig aanmelden is goed om zeker te zijn van een plek.

 

Praktische informatie
De investering in de lessen bedraagt:
Introductieles:  25 euro per persoon
Clusters: 95 euro per persoon, per cluster van drie lessen

De prijzen zijn inclusief gebruik van de materialen in de yogastudio, thee en wat lekkers.

Je meldt je aan voor de introductieles en/of één of meerdere clusters door eenmalig lid te worden van Yoia. Dit doe je door een account aan te maken in Virtuagym: ons leden-, lessen- en administratiesysteem. In de webshop schaf je jouw introductieles of cluster(s) aan. In het rooster op de website of via de app van Virtuagym kun je jezelf vervolgens in het betreffende cluster boeken.

Voor inhoudelijke vragen over de cursus kun je contact opnemen met de docente Gabriëlle Martins via gabrielle@adem-onvertaald.nl
Voor praktische vragen rondom aanmelding, Virtuagym en betaling kun je contact opnemen met onze studio-coördinator Lisanne Minnaard via info@yoia.nl