Kennismakingsavond MuziKind
Woensdag 7 februari
19.30-21.00 uur, Kleine Zaal

Op deze avond kun je kennis maken met een nieuwe gebruiker van het het pand: Eline van der Linden. Zij geeft deze avond uitleg over haar klankbehandelingen en laat je ook zien/ervaren wat het inhoudt. Er is alle ruimte voor vragen.

19.30-20.00u Welkom en thee
20.00-20.30u Klankbad
20.30-21.00u Uitleg en vragen

Wil je meedoen? Deelname is kosteloos. Graag vooraf aanmelden via info@yoia.nl.

Eline aan het woord
De kracht en pracht van klankschalen, Goethe leek er al over te schrijven:
Hoe hier tot eenheid is verweven.
’t Oneindig netwerk van het leven!
Kosmische krachten stijgen en dalen,
Steeds doorgegeven in gouden schalen!
Alsof in glijvlucht hun zegeningen
Vanuit de hemel de aarde doordringen
In harmonie het heelal laten zingen!

Als muziektherapeute heb ik me verdiept in de werking en (therapeutische) toepassing van onder andere klankschalen. Toch zou ik hierbij direct willen laten weten dat het ondergaan van een klanksessie echt niet uitsluitend therapeutisch hoeft te zijn. Ik ben juist een groot voorstander van jezelf een behandeling cadeau doen omdat je het jezelf gunt! Bij mij ben je dus ook van harte welkom voor een (eenmalige) ‘verwen’ behandeling, net zo goed als dat je dat bent voor een therapeutisch traject. 

De klankschalen beschikken over de prachtige kwaliteit dat ze bij iedereen anders klinken en daarmee precies laten horen hoe het met iemand gaat. Tijdens een klankbehandeling ervaar je hoe je kan luisteren naar je lichaam, wat daar leeft en hoe jij hier meer mee in contact kan komen. Door letterlijk te luisteren naar wat er klinkt in de muziek krijg je inzicht in hoe je functioneert in het dagelijks leven en wat je daarin eventueel zou willen veranderen. De harmoniserende werking van de klanken helpt zo bij het ervaren en creëren van een nieuwe balans.

Rust en ruimte

Om te luisteren

Naar jezelf