Meditatie, thee en satsang

Meditatie of stilzitten is een wezenlijk onderdeel in de beoefening van hatha yoga. Je ontwikkelt inzicht en onderscheidingsvermogen en komt los van overtuigingen en ideeën die je in de weg staan. Dit helpt je in je fysieke yoga beoefening en in je leven.

In meditatielessen zitten we stil. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende meditatietechnieken uit de traditionele hatha yoga en de moderne mindfulness. 

Satsang is een woord uit het Sanskriet en betekent 'samen zijn in waarheid'. De essentie van satsang is het leren kennen van je-zelf. Van datgene wat in voortdurende stilte altijd aanwezig is, je ware natuur, je bewust-zijn, zijn en vrede. 

Om dit te leren hoef je niets te doen, te kunnen, te laten of te geloven. Het is juist moeiteloos zijn in het hier en nu met dat wat is. 

Tijdens de les is er mogelijkheid tot het stellen van vragen. Vast onderdeel van de les is een theeceremonie. 

Door je fysieke yoga beoefening te combineren met meditatie schoon je je lichaam en geest op. Je creëert balans, innerlijke kalmte en tevredenheid in een gezond, sterk en soepel lichaam. 

Deze lessen worden gegeven op workshopbasis of als serie binnen de Yoga Specials. Voor de actuele data kijk je in onze agenda of op onze Facebookpagina

Naast deze lessen worden er regelmatig trainingen Mindfulness gegeven volgens de methode van Joh Kabatt-Zin. Lees er hier meer over

Heb je vragen, interesse of wil je je opgeven? Mail dan naar info@yoia.nl