Yoga Specials

Deze lessen zijn te volgen als:
- onderdeel van je groot abonnement
- tijdelijke extra lessen bij een klein abonnement
- losse cursus als je geen lid bent van Yoia.

Yin Yoga
Data: 8, 15, 22 en 29 januari
Wat: Yin Yoga omvat passieve, zittende of liggende yogahoudingen die gedurende langere tijd worden aangehouden. Het lichaam wordt ondersteund met behulp van kussen, straps en dekens zodat spieren de mogelijkheid krijgen te ontspannen en bindweefsels gestimuleerd worden. Deze verstillende, meditatieve vorm van yoga zorgt voor een betere doorbloeding in het lichaam, souplesse in gewrichten en bindweefsels, kalmering van het zenuwstelsel en een diepe ontspanning. 
Groot abonnees: gratis
Klein abonnees: 25 euro
Niet cursisten: 50 euro
Aanmelden: info@yoia.nl 

Adem en adembeweging
Data: 5, 12 en 19 februari
Wat: Yoga is beweging op initiatief van en in afstemming met de adem, het ervaren van de ademruimte en beweging. In de yoga is de adem de drager van prana, de levensenergie. In deze serie verkennen we de verschillende adembewegingen en ademhalingstechnieken en hun effect op je lijf, je gedachtenwereld en je gevoelsleven. Een prachtige verdieping op je dagelijkse of wekelijkse beoefening. 
Groot abonnees: gratis
Klein abonnees: 20 euro
Niet cursisten: 37,50 euro
Aanmelden: info@yoia.nl 

Leren (thuis) mediteren

Data: 5, 12, 19 en 26 maart
Wat: Tijdens deze serie lessen leer je hoe je een consistente meditatie beoefening thuis kunt opbouwen. Je leert hoe goed te zitten, hoe om te gaan met de gedachtes en gevoelens die je hierbij tegenkomt. Je maakt kennis met verschillende meditatievormen. Je oefent thuis, maakt hierover korte notities. In de lessen is ruimte voor ervaringen en vragen. Deze special is geschikt voor de absolute beginner en ook een mooi verdieping voor mensen met meditatie ervaring of volgers van de eerdere meditatiespecial.
Groot abonnees: gratis
Klein abonnees: 25 euro
Niet cursisten: 50 euro
Aanmelden: info@yoia.nl

Bekkenbodem, eerste chakra, mula bandha
Data: n.t.b. (mail ons bij interesse)
Wat: Tijdens deze lessen verkennen we letterlijk de/je basis. Je maakt kennis met de fysiologie van het bekken en de rol en ervaring van spanning en ontspanning. Maar ook met de geestelijke aspecten van het bekken zoals die in de chakrapsychologie zijn uitgewerkt. Ook maak je kennis met de rol van mula bandha (het bekkenslot) zoals dat gebruikt als een van de belangrijkste bouwstenen van de asana practice. Je oefent het geleerde thuis en/of in andere yogalessen
Groot abonnees: gratis
Klein abonnees: 25 euro
Niet cursisten: 50 euro
Aanmelden: info@yoia.nl 

Surya Namaskar (de Zonnegroet)
Data: 
n.t.b. (mail ons bij interesse)
Wat: In deze drie lessen werken we aan de asana's en ademtechniek van de zonnegroet. We bouwen samen aan een technisch goede en ontspannen flow. We doen de zonnegroeten ook elke dag thuis en bouwen hierin kracht, conditie en souplesse op. We delen ervaringen en je kunt al je vragen kwijt over de beoefening en de opgemerkte effecten.
Groot abonnees: gratis
Klein abonnees: 20 euro
Niet cursisten: 37,50 euro
Aanmelden: info@yoia.nl